Албания – Испания Анализ 24.06.2024

Албания емблема
Албания
Р
З
Испания емблема
Испания
П
П

След като вече имаме крайното подреждане на Група А от ЕВРО 2024, днес предстои и местата от Група В да бъдат разпределени. На върха е Испания, която вече си осигури място на осминафиналите и то като първи в групата. Вчера Германия не успя да завърши със стопроцентов актив груповата фаза, а в днешния ден Испания ще се пробва да стори това с победа над Албания, която все още е в играта за продължаване напред.

В първия кръг от Група В видяхме любопитен развой на двете срещи. Албания поведе рано на Италия, но бързо допусна пълен обрат в един предимно равностоен двубой, в който просто класата на „Скаудра Адзура“ се оказа решаваща. Испания пък буквално размаза Хърватия за едно полувреме, а през втората част и Унай Симон имаше своята роля в опазването на суха мрежа.

Във втория кръг видяхме може би дори по-силно представяне от „Ла Фурия Роха“. Противник бе Италия, която можеше да бъде победена с разлика, но в крайна сметка двата отбора бяха разделени от автогол. Този път, освен сухата мрежа, видяхме и брилянтно представяне на испанците в защита и неутрализиране на италианското нападение.

В Хамбург бе може би дори по-интерсно и със сигурност по-драматично. Албания отново успя да отбележи първия гол в мача, като този път запази аванса си до 74 минута. В рамките на само две минути обаче Хърватия успя да обърне, след като започна да играе добре едва след началото на втората част. В заключителните минути на мача видяхме натиск от страна на Албания, паника в отбрана за Хърватия и напълно заслужено късно изравняване от албанците в 95 минута.

Разбира се, Испания печели всеки един от мачовете от това съперничество. Възходът на Албания обаче е през последните години, като в приятелски мач преди две години испанците печелят само с 2:1 и то с гол в 90 минута. На практика Испания вече свърши своята работа, а Албания показа, че не се страхува да играе футбол срещу много класни противници в групата на смъртта. Очаквам желание от символичните домакини, но опитен подход от страна на фаворита. До тук всички четири мача в групата предложиха малко корнери. Общо те бяха 24 и под 8.5 във всеки един мач.

Очакване: Испания #2-0 / Корнери 2 възможности: Под 8.5.