Ангола – Буркина Фасо Прогноза 23.01.2024

Ангола емблема
Ангола
П
Р
Буркина Фасо емблема
Буркина Фасо
Р
П

В делничните дни от тази седмица ще бъдат решени осминафиналистите в турнира за Купа на африканските нации. Една от любопитно развиващите се групи е D, в която има съвсем реален шанс да имаме три отбора с по 5 точки в своя актив. Интересно е, че до тук фаворитът Алжир е все още без победа, но в последния си мач играе с Мавритания и едва ли ще сбърка. Сблъсъкът на върха пък е между Ангола и Буркина Фасо, които на 99% са в следващата фаза от надпреварата.

Ангола започна участието си на шампионата с изненадващо равенство 1:1 срещу Алжир, а тази точка е безкрайно ценна. Анголците бяха по-слабият тим на терена, но се възползваха от своя период през второто полувреме, когато изглежда бяха подценени и се добраха до изравнителен гол. Срещу Мавритания пък тимът направи всичко възможно да се поздрави с трите точки и го стори след зрелищно 3:2.

Буркина Фасо прибра същия брой точки от тези съперници. Тимът се справи с Мавритания в последните секунди на първия си мач, печелейки с 1:0. Заявката на Буркина Фасо, че може да запише силен шампионат бе дадена в двубоя с Алжир. Тогава отборът на два пъти повеждаше в резултата и истински трябва да съжалява, че инкасира изравнителен гол за 2:2 в 95 минута.

На теория Буркина Фасо е по-добрият от двата отбора и с по-големи шансове за трите точки днес. На практика пък равенството със сигурност класира и двата тима напред, като то дори устройва повече анголците. Именно те спечелиха и последната среща от съперничеството при резултат 2:1. Въпреки че равенството изглежда като най-логичен краен резултат, не мисля, че двата тима ще излязат за 0:0. До тук виждаме добра резултатност на турнира и отлична ефективност от нападателите на днешните противници.

Очакване: Буркина Фасо #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.