Арда – ЦСКА 1948 Анализ 20.05.2024

Арда емблема
Арда
П
Р
Р
З
З
П
ЦСКА 1948 емблема
ЦСКА 1948
З
Р
Р
Р
П
З

В директен спор за място на баража за участие в Лига на конференциите Арда посреща ЦСКА 1948 в Кърджали. Първият двубой между двата тима от тази група завърши при резултат 1:1 в София, като „Червените“ имаха лек превес по отношение на играта. През редовния сезон пък ЦСКА 1948 на два пъти спечели, като дори не инкасира гол от своя противник.

След преполовяването на битката във втората група на Първа Лига, четирите отбора са сближени. Това се дължи на слабите резултати на Ботев Пловдив и липсата на победа за ЦСКА 1948. Миналата седмица „Червените“ отстъпиха с 0:2 от Славия у дома, а преди това поделиха точките и в Пловдив. Арда на свой ред успя да победи „Канарчетата“ с 2:1 преди седмица в Кърджали, а със Славия завърши наравно в столицата.

След като Ботев Пловдив спечели Купа на България, в борбата за седмото място остават три отбора. Като домакин Арда се представи не лошо през този сезон, но пък ЦСКА 1948 е най-добрият гост измежду четирите в тази втора група. „Червените“ обаче са без победа навън през новата година и не мисля, че ще запишат такава и в Кърджали. Очаквам с три точки днес Арда да поведе колоната в този мини-турнир.

Очакване: Арда 1:0 / Арда: Равенство Няма Залог.