Арда – Крумовград Прогноза 29.03.2024

Арда емблема
Арда
З
П
Р
З
З
З
Крумовград емблема
Крумовград
Р
Р
П
П
П
П

Вторият сблъсък от петъчната програма на Първа Лига противопоставя два тима в средата на подреждането. Арда и Крумовград са с равен брой от 35 точки, като са само на две от това да се класират в Топ 6. Това ще е престижно постижение, но пък ако изпреварят ЦСКА 1948, то на практика ще са без реални шансове да се изкачат по-нагоре в шампионската група. Отлично знаем пък седмата позиция до какво може да доведе.

Изключително сходно е представянето на двата отбора до момента от сезона, макар и те да се разминават в силните си периоди. През есента наблюдавахме Арда в поредица от победи, а сега Крумовград е непобеден в седем поредни кръга. В подреждането обаче не само техните точки са равни, а и начина, по който са събрани те – десет победи, пет равни и десет загуби. Отбелязаните попадения също се доближават, но може да отличим значително по-доброто представяне на „Великаните“ в защита в сравнение с техния гост.

През новата година Арда определено записва разочароващи резултати, дори и след назначаването на Николай Киров. Само четири точки бяха събрани за пет срещи, а в последния кръг тимът от Кърджали загуби с 0:1 в Пазарджик. Крумовград пък продължава с впечатляващите резултати, въпреки тежките опоненти. За изминалия месец и половина бяха победени грандовете от Пловдив, а в София Левски се измъчи при нулево реми. Е, в последния кръг новаците разочароваха, след като пропиляха два гола аванс на собствен терен срещу Пирин.

През есента станахме свидетели на неочаквано резултатен двубой между двата отбора, който бе спечелен с 3:1 от Арда в Пловдив. Днес отборът от Кърджали е фаворит за дубъл над противника през този сезон, но това се дължи и на не особено доброто представяне на Крумовград като гост. Новакът в Първа Лига обаче се намира в страхотна форма и от последните си три визити прибра седем точки. Може би Николай Киров е успял да свърши доста работа през паузата, но мисля, че тя няма да е достатъчна за успех срещу един от отборите в най-добра форма.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс: Равен или Крумовград.