Арда – Славия Прогноза 06.04.2024

Арда емблема
Арда
З
Р
З
П
Р
З
Славия емблема
Славия
Р
З
З
П
Р
Р

Близко един до друг, но с различни амбици, Арда и Славия се срещат в събота. На практика целта пред двата тима е крайното седмо място, но формата на домакините е незадоволителна, а гостите на първо време трябва да се преборят за своята позиция в Топ 10. През октомври Славия спечели минимално с 1:0 в София, а днес пристига в Кърджали за едва втора победа в шестте си гостувания за първенство тук.

В междинния кръг през седмицата и двата тима записаха разочароващи резултати и то в ролята на сериозен фаворит. Арда пътува до Велико Търново и се превърна в един от малкото тимове, които не си тръгнаха с успеха от там. По-лошото за Николай Киров и неговите момчета бе, че играта бе слаба, а Етър спечели с 2:1 с попадение в добавеното време. Славия пък отправи 20 удара към вратата на Пирин, но домакинството им в София приключи без попадения и разочароващо за тях равенство.

Свикнахме Арда да се представя много под извоюваното ниво и дори неуспехът срещу Етър не ни изненадва толкова. Загубата бе четвърта в седемте мача за първенство през 2024 година, като победен бе единствено Ботев Враца. Славия на свой ред започна новата година отлично и записа осем точки в четири мача, с които изглеждаше фаворит за място в десетката. В последните три кръга обаче „Белите“ се поздравиха само с точка и ето, че отново са единадесети.

Въпреки че няма победа у дома от ноември насам, Арда си е обичайно силен домакин, който през сезона загуби само на три пъти. В настоящата си форма обаче за „Великаните“ ще е трудно да спечелят в един равностоен и троен двубой. Славия е далеч от силните гости, но пък има своите силни моменти навън, сред които равенства с ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и победа над Лудогорец. Две от трите домакинства на Арда през 2024 година завършиха наравно, а това се случи и в три от седемте шампионатни мача на Славия в този период.

Очакване: Равенство #1-1 / Краен Резултат: Равен.