Аржентина – Канада Анализ 21.06.2024

Аржентина емблема
Аржентина
П
Канада емблема
Канада
З

Копа Америка 2024 започва с двубой с участието на настоящия шампион Аржентина. Преди три години „Гаучосите“ спечелиха титлата във финален двубой с Бразилия и то в дома на своя вече опонент на континента. Това бе и рекордна 15 титла за аржентинците, но първа такава от 1993 година насам. Днес защитата на трофея започва срещу дебютанта на първенството Канада, който получава право на участие поради промените в регламенти допускащи тимове извън Южна Америка.

Аржентина е големият фаворит за краен триумф в турнира, като в Група А ще играе още с Перу и Чили. Първите два от всяка група продължават напред към четвъртфиналите. Канада е сред аутсайдерите в надпреварата, но в състава на тима личат имена като Алфонсо Дейвис и нападателят на Лил Джонатан Дейвид. Тук е още голмайсторът Кайл Ларин.

Аржентина стъпва на шампионата с четири победи в четири контроли през 2024 година. През юни месец „Гаучосите“ победиха Еквадор с 1:0 и Гватемала с 4:1. Канада пък не успя да реализира попадение в двете контроли преди старта на шампионата. Опоненти в тях бяха участниците на ЕВРО 2024 – Нидерландия (0:4) и Франция (0:0).

Всичко друго освен победа за Аржентина ще бъде прието като изненада. „Гаучосите“ отбелязаха гол през първото полувреме във всеки един от последните си осем мача на Копа Америка и очаквам днес тази традиция да продължи. Канадците запазиха суха мрежа срещу Франция, но допуснаха четири гола от Нидерландия и резултатите за тима през последната година не са никак доброи, като загубите преобладават.

Очакване: Аржентина #2-0 / ПървоПолувреме/Краен Резултат: Аржентина - Аржентина.