Аржентина – Еквадор Анализ 05.07.2024

Аржентина емблема
Аржентина
П
П
П
П
Еквадор емблема
Еквадор
З
Р
П
З

Защитата на титлата от Копа Америка за Аржентина продължава с четвъртфинал с Еквадор. Всичко се развива по чудесен начин за „Гаучосите“. Те изиграха първия мач на турнира и до края ще имат ден почивка в повече от всеки един свой следващ противник. В следващата фаза пък той ще е един измежду Венецуела и Канада, така че спокойно може да считаме Аржентина за финалист.

Аржентина спечели своята Група А по категоричен начин. Бяха постигнати три победи, в които не бе допуснат гол. Интересно е, че според статистиката за xG аржентинците трябваше да са отбелязали поне осем гола. Изключително много ситуации за гол създадоха Меси и неговите съотборници, но попаденията срещу Канада, Чили и Перу бяха само пет. Очаквано най-тежкият двубой се оказа срещу Чули, но само поради факта, че победното попадение на Лаутаро Мартинез падна в 88 минута.

Еквадор бе фаворитът в Група В, но шампионата за тима започна с ранен червен картон на капитана Енер Валенсия и загуба от Венецуела. Еквадорците продължиха с победа над Ямайка, като във второто полувреме на този двубой допуснаха сериозни слабости в отбрана и трябва да са доволни, че резултатът не бе изравнен. Най-важният мач бе последният с Мексико. Единствено успехът класираше „Ацтеките“ напред и те бяха по-активният отбор, но Еквадор издържа в защита и завоюва безценното 0:0.

За петнадесети пореден път Аржентина е на четвъртфинал на Копа Америка и нямам никакво съмнение, че и този път ще продължи напред. Еквадор не отговаря на класата на световния шампион и в повторение на четвъртфинала от предишното издание отново очаквам да загуби с разлика. Тогава Аржентина спечели с 3:0. Очаквам тотална доминация от домакините във всяка фаза от играта и не очаквам те да бъдат затруднени по какъвто и да е начин.

Очакване: Аржентина #3-0 / Да Спечели на Нула: Аржентина да спечели на нула.