Аржентина – Перу Анализ 30.06.2024

Аржентина емблема
Аржентина
П
П
П
Перу емблема
Перу
З
З
Р

Аржентина вече осигури своята позиция на четвъртфиналите, където опонент ще е Еквадор или Мексико. Преди това обаче аржентинците трябва да изиграят още един двубой от груповата фаза. В него опонент е Перу, който с победа днес в Маями и равенство между Канада и Чили, ще продължи напред като втори от Група А.

До тука Аржентина е отборът, който демонстрира най-добър футбол на шампионата. „Гаучосите“ изиграха два перфектни мача, макар победите в тях да не дойдоха толкова лесно. Първите полувреме с Канада и Чили приключиха при нулеви ремита, а всички три гола за Аржентина паднаха през втората част. Победният гол на Лаутаро Мартинез срещу Чили падна чак в 88 минута, като успехът можеше да бъде много по-изразителен.

Перу е аутсайдерът в Група А и се доказа като такъв, загубата с 0:1 от Канада в предишния кръг обаче бе първа за отбора от шест мача насам във всички турнири, като гол не бе допуснат в трите мача през юни. До това поражение може би нямаше да се стигне, ако перуанците не бяха останали с човек по-малко в 59 минута. Първата среща с Чили пък завърши при нулево равенство, като чилийците са тези, които повече могат да съжаляват за него.

Аржентина вече се класира като първи в групата и Перу среща световния шампион в най-подходящия за тях момент. Въпреки това, аз не очаквам изненада днес, макар и в състава на „Гаучосите“ по всяка вероятност да видим голям брой промени. До момента Аржентина не показва и грам колебание във воденето на своите срещи и днес очаквам нова победа и пълен комплект от точки в Група А.

Очакване: Аржентина #2-0 / Да Спечели на Нула: Аржентина да спечели на нула.