Австрия – Турция Анализ 02.07.2024

Австрия емблема
Австрия
П
П
З
Турция емблема
Турция
П
З
П

Осминафиналната двойка Австрия – Турция е единствената, която не включва фаворит за титлата в Германия. Това обаче не пречи очакванията към сблъсъка да са големи, поне за мен. Двата тима се намират в по-слабия поток и с оглед неубедителните изяви на фаворитите до тук, не трябва да изключваме пробив до полуфиналите за победителя днес.

Днешните съперници впечатлиха в груповата фаза на Европейското първенство, като събраха по шест точки. Те бяха достатъчни на Австрия за първото място, но Турция се класира едва като втори. Интересно е, че през март месец противниците изиграха приятелска среща помежду си, която бе спечелена с категоричното 6:1 от австрийците.

В Група D Австрия се справи чудесно, като започна със загуба от Франция, но минимална и с автогол. Тимът на практика се класира за елиминационната фаза с победа над Полша, при която бе много по-добрият отбор на терена. В последния кръг австрийците вече не играха просто за класиране, а и за първото място в групата. Те на три пъти съумяха да поведат срещу Холандия, а голът на Забицер в 80 минута се оказа и победен.

Турция показва добро лице до тук на шампионата, като започна с три точки и успех от 3:1 срещу аутсайдера в своята група Грузия. Доста труден обаче бе този двубой за турците, като равенството повече прилягаше на показаното на терена. Всичко с Португалия пък приключи твърде рано и сякаш срещата просто се доиграваше за крайното 0:3. Големият двубой за турците бе с Чехия, а там драмата бе абсолютна. С човек по-малко чехите наваксаха гол пасив и се бориха за победа, но в самия край резервата Ченк Тосун ги отказа с гол за нова победа на Турция.

Досегашните седем осминафинални двойки имаха своя ясно изразен фаворит, дори и Франция срещу Белгия. Между Австрия и Турция обаче силите са изравнени, като двата отбора играят добър и офанзивен футбол, който ги изведе до елиминациите на това Европейско първенство. До момента австрийците имат шест отбелязани гола и са без суха мрежа. Турците също не съумяха да опазят вратата си от гол, като отбелязаха толкова, колкото и допуснаха – по 5 гола.

Очакване: Австрия #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.