Белгия – Румъния Анализ 22.06.2024

Белгия емблема
Белгия
З
Румъния емблема
Румъния
П

До момента ЕВРО 2024 се развива по план. Фаворитите печелят своите срещи, а повечето от тях вече си осигуриха място в елиминациите. Единствено изключение прави Белгия, с чието участие е свързан и най-изненадващият резултат до тук в турнира. Днес „Червените дяволи“ ще преследват първи точки срещу Румъния. Останалите три отбора в Група Е вече имат по три точки, след като вчера Украйна победи Словакия с 2:1.

Още в 7 минута Белгия допусна изоставане в мача си срещу Словакия, но на пръв поглед това не се очакваше да е чак такъв проблем. Сериозен брой положения създадоха белгийците, като главно те бяха пропуснати от Ромелу Лукаку. Голмайсторът определено нямаше късмет, тъй като освен пропуските, две негови попадения бяха отменени поради засада. Така крайният резултат от 1:0 в полза на Словакия се запази и до последния съдийски сигнал.

Макар победата на Румъния над Украйна да не е чак толкова изненадваща, то може да я класираме като втория най-неочакван резултат до тук в надпреварата. Румънците демонстрираха страхотна ефективност пред гола и постигнаха класически успех с 3:0. Представянето в защита също бе на ниво, като ударите в очертанията на вратата за украинците бяха само два, а сериозните положения липсваха.

Не мисля, че това Европейско първенство ще премине без Белгия в следващата фаза. „Червените дяволи“ имаха огромен малшанс в предишната си среща и едва ли това ще се повтори днес срещу сходен противник. Румъния вече взе три точки и има основата за добра голова разлика. В следващите два мача тимът се нуждае от само точка, за да продължи напред. През последната година Румъния запази доста сухи мрежи и не мисля, че днес ще предприеме, какъвто и да е риск срещу фаворита в групата. Все пак очаквам Белгия да спечели в един двубой с малко на брой попадения.

Очакване: Белгия #2-0 / Краен Резултат и Брой Голове: Белгия и Под 3.5 Гола.