Берое – Черно море Прогноза 09.03.2024

Берое емблема
Берое
З
З
З
Р
З
П
Черно море емблема
Черно море
П
П
З
П
П
П

В събота Черно море отново ще има възможност да излезе на върха в Първа Лига, като това ще се случи дори при точка в Стара Загора. Това обаче ще е провал за „Моряците“, които са в битката за титлата и нямат право на грешка срещу един от трите отбора, които загубиха всичките си срещи през 2024 година. Въпреки това, „Заралии“ едва ли ще се сбогуват с Първа Лига в края на май, но пък към момента се смъкнаха отново в групата на изпадащите, а имаха комфортен аванс пред Локомотив София и Славия, които ги задминаха.

Не е никак лесна програмата за Берое в началото на пролетния дял. Тимът не само е с три загуби, но не успя и да се разпише до тук, като всичко в срещите им бе решавано далеч преди последния съдийски сигнал. Загуби от Славия и ЦСКА-София бяха допуснати с 0:3, а от Стара Загора Лудогорец си тръгна с успех от 2:0. Тимът доигра срещите с „Червени“ и „Зелени“ с човек по-малко на терена.

Черно море също се изправи срещу два от отборите, с които игра и Берое, но вече в директен спор за първото място. „Моряците“ изгубиха в Разград, като не успяха да овладеят емоциите след ранния си гол аванс, а това им изигра лоша шега. Последва чудесен мач и успех над ЦСКА-София в последните минути. Преди седмица Черно море отново домакинстваше и се очакваше по-лесно да се справи с Ботев Враца. Дузпа и автогол обаче бяха нужни за Атанас Илиев и компания по пътя към успеха с 2:1.

Стара Загора никога не е бил гостоприемен към отборите от Първа Лига, но Черно море пристига днес в серия от шест мача без загуба за първенство в това съперничество. През есента „Моряците“ спечелиха с 2:0 край морето, а при същия резултат спечелиха и последните си две шампионатни визити на стадион „Берое“. Представянето и амбициите на двата тима през този сезон категорично е в полза на гостите от Варна, които днес трябва да спечелят, ако искат да бъдат реален претендент за титлата.

Очакване: Черно Море #1-0 / Краен Резултат: Победа за Черно море.