Берое – Локомотив София Анализ 21.05.2024

Берое емблема
Берое
П
П
П
З
Р
З
Локомотив София емблема
Локо Сф
Р
Р
П
З
З
П

В оставащите два кръга от групата на изпадащите Берое не само не е застрашен от изпадане, а няма как да бъде свален и от своята единадесета позиция. Днешният им противник обаче е с едва четири точки преднина пред петнадесетия Враца и ако загуби в Стара Загора, ще трябва да спасява своята кожа в София срещу Пирин на 25 май.

Берое е безкомпромисен в групата на изпадащите, като напълно заслужи своето оцеляване и може да си отдъхне преди последните два кръга. „Заралии“ не изпратиха добър редовен сезон, но в най-важните срещи дори не допуснаха гол. Последователно победени бяха Етър (3:0), Пирин (2:0) и Хебър (1:0). Това доведе до актив от 42 точки и 9 преднина пред следващия в подреждането.

Локомотив София също се представя сравнително добре в решаващата фаза от сезона. „Железничарите“ не загубиха нито веднъж и успяха да се измъкнат от опасната зона. Най-ценните три точки дойдоха в Пазарджик при успех с 2:0 над Хебър. Разочарование феновете на тима претъпяха във Велико Търново, когато аутсайдерът Етър им отмъкна точка, а времето през втората част не стигна на силен Локомотив да се поздрави с успеха. Преди дни „Железничарите“ поведоха на Ботев Враца, но бързо допуснаха изравняване и резултатът 1:1 се запази до последния съдийски сигнал.

Интересно е, че Локомотив София записа дубъл над противника в редовната част от сезона, печелейки на два пъти с резултат 1:0. „Железничарите“ са и най-добрият гост, сред последните шест тима в първенството, като навън записаха един път и половина повече точки в сравнение с у дома. Локомотив загуби на девет пъти като гост през сезона, но всички поражения дойдоха на терените на отбори от Топ 10 в Първа Лига.

Очакване: Локомотив София 1:0 / Двоен Шанс: Равен или Локомотив София.