Бохум – Фортуна Дюселдорф Анализ 23.05.2024

Бохум емблема
Бохум
З
З
П
П
З
Р
Фортуна Дюселдорф емблема
Дюселдорф

Само едно от имената, за следващия сезон на немската Бундеслига, все още не е известно. Официалното ще го разберем след няколко дни, а до тогава Бохум и Фортуна Дюселдорф трябва да определят кой от тях е по-добрият тим в сблъсък на разменени гостувания. Първата среща ще се изиграе в дома на тима от елита, а в понеделник реваншът ще е в Дюселдорф.

В последния кръг от сезона в Бундеслигата Бохум загуби с 1:4 от Вердер в Бремен. Унион Берлин пък спечели домакинството си на Фрайбург, с което тимът от столицата се озова позиция по-напред единствено по голова разлика. „Сините“ обаче прекараха доста време в зоната на изпадащите и мястото им на баража не е изненадващо.

Фортуна Дюселдорф изигра феноменални три месеца във Втора Бундеслига, където за последно загуби на 4 февруари. Поредицата от добри резултати доведе до сериозно изкачване в подреждането и завоювано крайно трето място. В последния си мач тимът от Дюселдорф спечели с 3:2 домакинството си на Магдебург.

Плейофите за място в Бундеслигата обичайно преминават под доминацията на тима от елита. Бохум се представи добре като домакин в първенството, като загуби на само четири пъти, но резултатите навън и най-вече слабите изяви в защита доведоха до текущото положение. Фортуна Дюселдорф влиза в този сблъсък в доста добра форма, а през сезона отбеляза цели 72 гола. Очаквам Бохум да запази мястото си в елита, но гостите със сигурност ще имат своите силни моменти при елементарните грешки на техния противник в отбрана.

Очакване: Бохум #2-1 / Общо Голове: Над 2.5.