Боливия – Панама Анализ 02.07.2024

Боливия емблема
Боливия
З
З
З
Панама емблема
Панама
П
П
З

Изминаха девет години от последната победа на Боливия на Копа Америка и по всичко изглежда, че тимът ще трябва да почака още. В последния мач на отбора на тазгодишното издание опонент ще е Панама, който се нуждае от победа и най-много точка за домакина САЩ в мача с Уругвай. Като втори в групата панамците биха играли четвъртфинал с Бразилия или Колубмия, в зависимост кой остане на върха в Група D.

В първите си два мача на първенството Боливия не демонстрира абсолютно нищо и едва ли има изненадани от това. Отборът е един от най-слабите в историята на турнира и като цяло в зона Южна Америка. Двубоят с САЩ бе загубен само с 0:2, докато Уругвай бе далеч по-ефективен пред гола и разби аутсайдера с 5:0.

Панама очаквано започна шампионата със загуба от Уругвай, като поне успя да отбележи почетен гол. Поражение се очакваше и от САЩ и първите двадесетина минути свидетелстваха за това. Панамците обаче получиха неочакван подарък от Тимъти Уеа, който си изкара безкрайно глупав червен картон. Въпреки това, САЩ поведе в резултата, но до края имаше твърде много време и Панама заслужено достигна до обрата.

През миналото лято Панама побеждава този противник с 2:1 в приятелски мач. Панамците печелят в четири от общо пет мача с този противник, включително и в груповата фаза на Копа Америка през 2016 година. Очаквам тенденцията да се запази и след днешния двубой, който да бъде спечелен от Панама и домакинът САЩ изненадващо да отпадне от надпреварата още в груповата фаза.

Очакване: Панама #2-0 / Краен Резултат: Победа за Панама.