Болоня – Салернитана Прогноза 01.04.2024

Болоня емблема
Болоня
П
З
П
П
П
П
Салернитана емблема
Салернитана
З
З
Р
З
З
З

Кръг след кръг Болоня продължава да се бори за сензацията в Серия А, която е напът да поднесе. Тимът продължава да е в Топ 4 и много близо до сензационно класиране за Шампионска лига. Днес отборът посреща последния в таблицата Салернитана, който на свой ред е на практика изпаднал. Крайният изход от днешната среща изглежда предрешен, а той би доближил домакините на само две точки от третия в таблицата Ювентус.

От началото на месец февруари Болоня спечели почти всички свои срещи или точно седем в общо осем двубоя. Единственият неуспех дойде срещу лидера Интер при загуба с 0:1 у дома, но пък силно и достойно представяне. Факт е, че в този период преобладаваха по-леките опоненти, но бяха победени и преките конкуренти за участие в европейските клубни турнири Лацио и Аталанта и то като гост. Преди паузата за международен футбол тимът победи Емполи с 1:0 като гост.

Салернитана доиграва сезона в Серия А, като изпусна да се върне в битката за спасение, след като допусна доста поражение дори като домакин на наглед преодолими опоненти. От началото на годината „Морските кончета“ загубиха в девет от единадесет мача в Серия А, като не записаха нито една победа. Интересно е обаче, че двете завоювани точки през 2024 година дойдоха именно на чужд терен.

Болоня спечели с 2:1 първия двубой между двата тима, а ако иска да продължи да мечтае, то няма право на грешка и днес. Болоня е вторият най-силен домакин в лигата, като не спечели в само четири мача до тук и допусна едва осем гола. Салернитана пък е с девет загуби в четиринадесет визити, като навън бележи по-малко от гол средно на мач. В даден момент бяхме свикнали „Морските кончета“ да оказват съпротива на своите съперници и да достигат поне до почетен гол, но те се разписаха в само три от последните си седем мача. При девет от единадесетте си победи у дома пък Болоня не допусна гол.

Очакване: Болоня #2-0 / Да Спечели на Нула: Болоня да спечели на нула.