Босна и Херцеговина – Украйна Прогноза 21.03.2024

Босна и Херцеговина емблема
Босна
З
З
З
П
З
П
Украйна емблема
Украйна
Р
П
П
З
Р
П

Без съмнение най-интересният от шестте плейофа за класиране на ЕВРО 2024 е този между Босна и Херцеговина и Украйна. Двата отбора ще премерят сили в Зеница, което може би изравнява шансовете, макар и украинците да остават фаворит според букмейкърите. Победителят от двата отбора пък ще бъде домакин във финалния бараж с Израел или Исландия, които днес ще определят кой е по-достойният от тях на неутрален терен в Будапеща.

Босна и Херцеговина с нищо не показа в изминалия квалификационен цикъл, че заслужава квота за Германия, но получава шанс да се бори за нея чрез завоюваното в турнира Лига на нациите. Босненци завършиха предпоследни и зад отборите на Исландия и Люксембург, които също все още имат шанс да се класират на Европейското първенство. Иначе Босна и Херцеговина събра само девет точки, като шест от тях бяха от победи над аутсайдера Лихтенщайн, а победена още в първия кръг у дома бе Исландия.

Украйна се справи далеч по-достойно, като пред себе си пусна само отборите на Англия и Италия, от които загуби по веднъж. Именно поражението в Милано пък остави украинците зад италианците в крайното подреждане, тъй като двата тима завършиха с по 14 точки в своя актив. Всичко между тях пък бе решено в последния кръг, когато Украйна не грабна своя шанс и срещата помежду им на „БайАрена“ завърши при резултат 0:0.

Определено 2023 година бе по-успешна за Украйна, отколкото за Босна и Херцеговина. В подобни сблъсъци домакинът е облагодетелстван, че всичко се решава в един мач, но гостите свикнаха да играят по чуждите терени вече няколко години, така че определено това няма да им повлияе днес. Напълно съгласен съм с букмейкърите, че украинците са фаворит и очаквам те да продължат напред, но и не мисля, че попаденията ще са много. Един гол в полза на гостите може да се окаже и последен в мача, тъй като те умеят да се защитават, а босненци определено не демонстрираха кой знае какви възможности в предни позиции през изминалата година.

Очакване: Украйна #1-0 / Общо Голове: Под 2.5.