Ботев Враца – Етър Прогноза 19.04.2024

Ботев Враца емблема
Ботев Вр
З
Р
Р
П
Р
З
Етър емблема
Етър
Р
З
П
З
З
З

В последния кръг от редовния сезон на Първа Лига ще видим двубой между Ботев Враца и Етър. Шансовете на двата тима за спасение са илюзорни, като за „Болярите“ те могат да се изпарят още след края на текущия 30 кръг. Домакинството за Ботев Враца пък изглежда като спасителен пояс, от който трябва да бъде измъкнато максималното.

Ботев не започна по най-добрия начин 2024 година, но се надигна и записа четири поредни мача без загуба, от които бяха взети пет точки. Краят на тази силна поредица дойде миналата седмица, когато „Зелените“ загубиха с 0:2 гостуването си на съименника си от Пловдив. Това бе и трети пореден двубой, в който Ботев Враца не съумява да се разпише.

Етър ще остане в историята като един от най-слабо представителите се отбори в Първа Лига. Съвсем наскоро „Болярите“ записаха едва трета победа в своя актив, надигравайки Арда с 2:1 у дома. В предишния кръг Етър не отправи точен удар към вратата на Крумовград, но се защитаваше добре и удържа нулевото реми във Велико Търново.

Първият двубой между двата тима завърши 2:1 в полза на Етър, но днес Ботев Враца е абсолютен фаворит за успеха. Двубоят е задължителен за печелене от домакините, които записаха четири от петте си победи именно у дома. Етър пък е с единадесет загуби в четиринадесет гостувания и само пет отбелязани гола. Очаквам пределна мотивация от домакините и те все пак да запазят минимални шансове да се доберат до бараж за оцеляване.

Очакване: Ботев Враца #2-0 / Краен Резултат и Брой Голове: Ботев Враца и Под 3.5 Гола.