Ботев Враца – Хебър Прогноза 30.03.2024

Ботев Враца емблема
Ботев Вр
Р
З
З
З
З
З
Хебър емблема
Хебър
П
Р
З
П
З
З

След като вчера Пирин разруши и последните надежди на Етър за спасение, днес Хебър може да стори почти същото с Ботев Враца. Доста по-трудна обаче изглежда задачата за момчетата на Любослав Пенев, които ще трябва да гостуват във Враца, но пък това не помага особено много на Ботев през този сезон. Първата среща между двата тима завърши при резултат 1:1, а днес домакините влизат като фаворит на букмейкърите.

С едва 14 завоювани точки Ботев Враца е на предпоследната позиция и с не особено големи шансове дори да се пребори за бараж. Тимът стартира пролетния дял с четири поредни загуби. Доста лесно допуска голове тима, като във всеки един от петте мача през 2024 година инкасира поне два гола. Загубата пък бе избегната само в последния кръг на гости на Берое. В тази среща Ботев Враца на два пъти изравняваше резултата, като Даниел Генов отбеляза последния гол в мача в 94 минута.

Хебър е абсолютен герой в очите на много хора, с характера и играта, която демонстрира. Основна причина за това е Любослав Пенев, който най-малкото ще изкара сезона в Пазарджик и съм убеден, че ще остави своя тим за трети пореден сезон в елита. През пролетта вече бяха взети седем точки, макар опонентите да не бяха никак леки. В предишния кръг Хебър спечели с 1:0 домакинството си на Арда.

До тук Ботев Враца загуби в 75% от своите домакинства и днес не е изключено този процент да се увеличи. Всички пет срещи на тима през 2024 година бяха белязани с над 2.5 гола, което се дължи и на това, че играчите на Ботев се разписаха в четири от петте си срещи. Като гост пък Хебър си остава със само една суха мрежа. Лично за мен обаче е по-вероятно гостите да приберат пълния актив от точки, отколкото домакините, въпреки че те са притиснати до стената.

Очакване: Хебър Пазарджик #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.