Ботев Пловдив – Славия Прогноза 27.04.2024

Ботев Пловдив емблема
Ботев Пд
П
П
Р
П
Р
З
Славия емблема
Славия
З
П
З
Р
З
З

С двубой между Ботев Пловдив и Славия ще бъде дадено началото на мини-надпреварата в групата от отбори спорещи за крайната седма позиция. Тук са още Арда и ЦСКА 1948, а четирите тима ще играят по два пъти помежду си. Големият фаворит да отиде на бараж е Ботев, а техният днешен противник е в дъното и дори пълен актив от точки в оставащите срещи няма да бъде достатъчен за седмото място.

Ботев Пловдив влиза в днешната среща с доста добро настроение от отлични резултати в последно време. „Канарчетата“ имаха известни колебания в началото на пролетния дял, но след паузата за международен футбол се представят чудесно. Във вече шест официални срещи те не са допускали гол, а в тях бяха постигнати четири победи. Може би най-важният успех дойде срещу ЦСКА-София с 1:0 в първи полуфинал от Купа на България. В предишния кръг „Канарчетата“ отбелязаха четири попадения за успех над Локомотив в София.

Славия изпълни своята голяма цел, а именно да избегне участие в групата на изпадащите. До това обаче не се стигна никак лесно, като от последните шест кръга бяха взети само четири точки. Три от тях обаче бяха безкрайно ценни при успех с 3:1 над Хебър, който бе пряк противник в спора за десетото място. Миналата седмица „Белите“ отстъпиха с 0:2 като гост на Крумовград.

Ботев Пловдив е отборът в много по-добра форма от двата и ще е изключителна изненада за мен, ако не спечели. През есента „Канарчетата“ спечелиха с 3:1 домакинството си на днешния противник, а „Белите“ загубиха и трите си визити в Пловдив през този сезон. Ботев излезе и краен победител в четири от петте си домакинства от съперничеството. Славия загуби в последните си три гостувания, а в редовната част от сезона допусна девет поражения навън.

Очакване: Ботев Пловдив 2:0 / Краен Резултат: Победа за Ботев Пловдив.