Брест – Реймс Прогноза 10.05.2024

Брест емблема
Брест
Р
П
З
З
П
П
Реймс емблема
Реймс
З
З
З
Р
Р
П

В следващия сезон на Шампионска лига ще видим доста любопитни имена, а едно от тях е това на Брест. „Червените“ са на временната трета позиция в Лига 1 и победи в оставащите два кръга ще подсигурят тяхната позиция. Днес предстои по-лесният от двата мача, тъй като на „Франсис Льо Бле“ пристига средняка Реймс намиращ се в слаба форма.

На практика Брест можеше вече да си е осигурил място сред най-добрите в Европа и то дори като втори в Лига 1. В средата на април обаче бяха допуснати загуби от Лион и Монако. И когато всички залагаха на трета поредна загуба срещу Рен, тимът спечели двубоя с 5:4 като гост с гол в 95 минута. На 4 май срещу Нант обаче „Червените“ разочароваха като домакин. Крайният резултат бе 0:0, а въпреки притежание от 72%, то точните удари бяха само два.

Реймс също имаше своите европейски амбиции, но изцяло ги погуби с резултатите във втората половина от месец април. В предишния кръг тимът почиваше, като мачът с Марсилия ще се изиграе в средата на идната седмица. Тази почивка идва в добър момент, тъй като Реймс загуби в три поредни мача, допускайки девет гола в тях. Победа пък липсва от 17 март.

През месец септември Брест спечели гостуването си на днешния опонент с 2:1 и вярвам, че днес ще запише дубъл, с който ще си осигури участие поне в квалификациите на Шампионска лига. Брест спечелиха в точно половината от домакинствата си до тук, като отличната им позиция се дължи по-скоро на силното представяне навън. Днес обаче те получават страхотен шанс и са задължени да го грабнат срещу отбор намиращ се в слаба форма и просто доиграващ сезона.

Очакване: Брест #3-1 / Краен Резултат: Победа за Брест.