Брайтън – Арсенал Прогноза 06.04.2024

Брайтън емблема
Брайтън
Р
З
П
З
Р
П
Арсенал емблема
Арсенал
П
Р
П
П
П
П

Страхотна е надпреварата за титлата в английската Висша Лига през този сезон. За тройката лидери остават по осем срещи, а една от най-трудните за Арсенал до края, е днешната. „Топчиите“ ще гостуват на Брайтън и имат късмет, че техният опонент е в слаба форма и може да се получи по-лек мач за тях от очакваното. В никакъв случай обаче не може да изключим издънка за Арсенал, който в шест визити на „Амекс“ във Висшата Лига има само две победи.

В средата на седмицата Брайтън завърши 0:0 с Брентфод като гост, но това не се оказа фатално за отбора в битката за Топ 6, тъй като и трите отбора пред тях сбъркаха, а дистанцията до Манчестър Юнайтед дори бе стопена. Притеснителното обаче е, че за последните пет мача победен бе единствено Нотингам, а отбелязаните попадения са едва две.

Арсенал имаше един много спокоен мач в междинния кръг, като си осигури аванс от 2:0 над Лутън още през първото полувреме. През втората част оборотите бяха силно намалени, а общо ударите от двата отбора бяха три. Този двубой бе използван от Артета за ротации в стартовия състав и пестене на енергия преди бурния маратон през месец април, а и след изтощителното бранене на точката на „Етихад“ миналата неделя.

В средата на декември Арсенал сравнително лесно победи днешния си противник с 2:0, но както писах по-горе, на „Амекс“ за лондонския клуб никога не е лесно. Разбира се, настоящият сезон изглежда по-различен, а съставът на Артета по-опитен, а и самият той. Арсенал е най-добре представящият се тим през новата година и може би ще успее да нанесе едва второ домакинско поражение на Брайтън през сезона.

Брайтън със сигурност няма да се прибере в защита днес и ще има своите силни моменти в мача, тъй като дори и да иска, няма потенциала да опази вратата си от гол с оглед на слабите изяви в отбрана и допуснатите 46 гола до тук. Само преди седмица „Чайките“ направиха силно второ полувреме в атака на „Анфийлд“ и не бяха никак далеч от изравнителен гол. При евентуална преднина пък Арсенал определено би приел играта в собствената половина, с което да издърпа противника напред, за да доведе това до бързи контраатаки.

Със сигурност никой от двата отбора няма да се примири с поражението и мисля, че ни очаква атакуващ футбол. Брайтън изпълнява средно по над 7 корнера в своите домакинства, а излишно е да споменаваме, че ъгловите удари са основна част от арсенала на „Топчиите“. В първия мач корнерите бяха точно 11 на брой и днес очаквам подобно число, но с по-голямо участие от страна на домакините.

Очакване: Арсенал #2-1 / Корнери 2 възможности: Над 9.5.