Бърнли – Борнемут Прогноза 03.03.2024

Бърнли емблема
Бърнли
З
З
З
З
Р
З
Борнемут емблема
Борнемут
П
З
Р
З
Р
Р

Изпадащите три отбора от английската Висша Лига все повече започват да се избистрят. Шефилд Юнайтед и Бърнли изглеждат като сигурни участници в следващия сезон на Чемпиъншип, но надеждата умира последна. Днес „Виненочервените“ ще потърсят четвъртата си победа през сезона, като на техен терен пристига Борнемут. „Черешките“ на свой ред са много далеч от феноменалното представяне в края на миналата година и към момента дори могат да са леко притеснени за оставането си в елита.

В хода на целия сезон нищо за Бърнли не се променя и тимът продължава да губи в почти всеки мач. Загубите са вече деветнадесет, а поредните към момента са три. Все пак две от тях дойдоха от Ливърпул и Арсенал, а миналата седмица „Виненочервените“ отстъпиха с 0:3 като гост на Кристъл Палас. Последният успех за отбора бе на 23 декември като гост на Фулъм.

Борнемут също няма шампионатна победа през 2024 година, а в средата на седмицата изненадващо бе елиминиран от Лестър за ФА Къп. Иначе тимът отстъпи с 0:1 от Манчестър Сити в последния си шампионатен двубой, което бе второ поражение в рамките на петте мача през месец февруари. Последният успех за „Черешките“ в английската Висша Лига датира от „Боксинг дей“, а интересното е, че и той бе срещу Фулъм.

Борнемут спечели с 2:1 първата среща между двата тима за сезона и днес отново е фаворит да го стори. Бърнли обаче има историческото предимство, че се справя по-добре от своя противник в съперничеството и особено на собствен терен. Според мен времето на „Виненочервените“ в елита на Англия вече изтече и до края на сезона те просто могат да запишат някой друг по-добър мач, в какъвто може да се превърне днешния. Те не загубиха в две от трите си домакинства през новата година, а Борнемут е без успех като гост извън онази феноменална серия през ноември и декември.

Очакване: Равенство #2-2 / Двоен Шанс: Бърнли или Равен.