Бърнли – Брайтън Прогноза 13.04.2024

Бърнли емблема
Бърнли
З
Р
Р
П
Р
З
Брайтън емблема
Брайтън
З
Р
З
П
З
Р

С няколко добавени точки в актива си в последно време Бърнли прави финален щурм в опит да оцелее. Отдавна „Виненочервените“ бяха отписвани, но чудеса се случват. За да остане мечтата жива , тимът трябва задължително да спечели домакинството си на Брайтън днес, с което да скъси дистанцията до отборите пред себе си в подреждането. „Чайките“ на свой ред пък са позиционирани в средата на подреждането и все по-далеч от Топ 6.

В предишния кръг Бърнли допусна първо поражение от четири кръга насам. То дойде на терена на Евертън, като „Виненочервените“ доиграха мача и с човек по-малко. Преди това Бърнли демонстрира страхотни действия в нападение, като отбеляза седем гола в четири мача, от които измъкна шест точки.

В това време Брайтън печели все по-рядко в английската Висша Лига и го стори за последно на 10 януари срещу Нотингам. В предишния кръг „Чайките“ изобщо не успяха да се противопоставят на лидера Арсенал, като очакванията бяха за далеч по-труден мач на „Топчиите“. В крайна сметка видяхме резултат 3:0 в тяхна полза, който можеше дори да е по-изразителен.

На 9 декември Бърнли и Брайтън завършиха при резултат 1:1 на „Амекс Стейдиъм“, което бе абсолютно разочарование за „Чайките“. Поглеждайки към историята, ще видим, че те доста рядко печелят в това съперничество, при две победи в единадесет мача от английската Висша Лига. Към днешна дата Бърнли пък загуби само от Арсенал и Борнемут в предишните си шест домакинства. В същото време Брайтън записва слаби мачове като гост във всички турнири, а в лигата победи само Шефилд Юнайтед за последните си десет гостувания.

Очакване: Бърнли #2-1 / Двоен Шанс: Бърнли или Равен.