Бърнли – Нотингам Форест Анализ 19.05.2024

Бърнли емблема
Бърнли
З
З
Р
П
Р
З
Нотингам Форест емблема
Нотингам
З
П
З
З
Р
З

Днешната среща между Бърнли и Нотингам можеше да се превърне в директен сблъсък за оцеляване в елита на Англия, но „Виненочервените“ не успяха да скъсят дистанцията достатъчно. „Червените“ пък спечелиха веднъж в последните седмици, но това се оказа напълно достатъчно те да подсигурят мястото си в елита, тъй като и Лутън не успя да се поздрави с мечтания финал на сезона.

В края на кампанията, Бърнли намери сили за поредица от само едно поражение за осем мача. Равенствата обаче преобладаваха, а с тях сериозният дефицит трудно можеше да бъде стопен. В последните два кръга „Виненочервените“ не успяха да добавят точки в актива си, като имаха нещастието да играят с тимове борещи се за участие в европейските клубни турнири – Нюкасъл и Тотнъм. Класата в тези срещи бе решаваща и точките отидоха в актива на противника.

Когато в последния кръг от сезона влизаш с актив от 29 точки, трудно може да кажем, че заслужено оцеляваш в елита на Англия. Нотингам обаче изпълни своята цел, макар и все още да има теоретичен шанс да изпадне, ако Лутън навакса дванадесет гола изоставане по голова разлика. В заключителните последни шест мача „Червените“ допуснаха цели четири загуби. Последната такава дойде с 2:3 от Челси, макар и Нотингам да водеше с 2:1 до 80 минута на „Сити Граунд“.

В първата среща между двата отбора точките бяха поделени при равенство 1:1, а днес подобен развой също изглежда доста вероятен. С това, което демонстрира Бърнли в последните два месеца, Венсан Компани и неговите момчета не заслужават да завършат сезона със загуба и не мисля, че това ще се случи. Нотингам определено не оправда очакванията, а като гост спечели на само три пъти. Единственият успех за 2024 година, срещу Шефилд Юнайтед, не бе особено справедлив.

Очакване: Бърнли #2-1 / Двоен Шанс: Бърнли или Равен.