Бърнли – Фулъм Прогноза 03.02.2024

Бърнли емблема
Бърнли
З
Р
З
З
П
З
Фулъм емблема
Фулъм
Р
З
П
З
З
З

Повече от половината от сезон 2023/24 на английската Висша Лига е в историята, а Бърнли не показва, че заслужава своето място в елита. Много скоро тимът трябва да започне да трупа точки, ако иска поне да таи някакви надежди за спасение. Днес се открива чудесна възможност за „Виненочервените“ да вземат поне точка, а защо не три. На техния „Търф Мур“ пристига Фулъм, който бе един от най-натоварените отбори през първия месец от годината.

Бърнли продължава със слабите резултати и през 2024 година. Трагедии обаче няма как да бъдат правени от отпадането за ФА Къп от Тотнъм, както и поражението преди дни с 1:3 на терена на Манчестър Сити в двубой от първенството. Между тези два мача обаче Бърнли посрещна у дома Лутън и бе длъжен да спечели, като бе на минути от това, но Морис изравни за крайното 1:1 в 92 минута.

Както споменах в началото, програмата на Фулъм бе много натоварена през януари и се разви разочароващо. Тимът изигра четири турнирни срещи и в крайна сметка отпадна в четвъртия кръг на ФА Къп и на полуфинал за Карабао Къп. В първенството пък „Котиджърс“ не успя дори да се разпише. Лондонското дерби с Челси бе загубено минимално, а Евертън си тръгна с точка от „Крейвън Котидж“ в средата на седмицата.

Бърнли е със само три победи в английската Висша Лига, като две от тях бяха над другите два новака в лигата. Единствената такава над останалите отбори бе именно срещу Фулъм. Преди Коледа „Виненочервените“ спечелиха с 2:0 в Лондон, като изиграха може би най-силния си мач през сезона. Този успех не е случаен, ако погледнем към историята, където Бърнли е с четири победи в последните пет официални срещи от съперничеството. Днес очаквам най-слабият домакин в английската Висша Лига да вземе глътка въздух срещу вторият най-слаб гост, който спечели само веднъж и допусна седем загуби навън.

Очакване: Бърнли #2-1 / Равенство Няма Залог: Бърнли.