Канада – Чили Анализ 30.06.2024

Канада емблема
Канада
Р
П
З
Чили емблема
Чили
Р
З
Р

В последния кръг от груповата фаза на Копа Америка предстои да се определят още четири четвъртфиналиста, тъй като всяка група разполага с лидер с актив от 6 точки. Аржентина е такъв в Група А, където изненадата поставя Канада с временната си втора позиция. Очакванията бяха тя да бъде заета от Чили и все още не е късно това да се случи. Чилийците държат всичко в свои ръце и с победа в последния си мач ще изместят своя днешен противник от заветното второ място.

Канада прави добро впечатление на това първенство. Тимът имаше своите добри моменти срещу световния шампион Аржентина, макар и заслужено да отстъпи с 0:2 през втората част. Тепърва обаче предстояха важните мачове за канадците и те взеха максимума от първия. Перу обаче сякаш бе по-добрият тим до 59 минута, в която защитникът Арухо бе изгонен. След това Канада се възползва от своето числено предимство и спечели с гол на Джонатън Дейвид.

Чили е един от четирите отбора, които все още нямат дори отбелязан гол на шампионата. Чилийците бяха поставени като фаворит в първия си мач с Перу (0:0) и имаха по-добрите положения за гол, но с едва два точни удара няма как да разчиташ, че ще спечелиш. В дербито с Аржентина пък Чили изглеждаше потресаващо. В отбора липсваше, каквато и да е агресия, а точно това е било водещото за отбора в последните години и специално в това съперничество. В крайна сметка двубоят бе загубен с единственото попадение в 88 минута, но резултатът трябваше да е много по-изразителен.

Първоначалните очаквани за днешната среща са за успех на Чили, който да го класира напред в надпреварата. Не мисля обаче, че ще се стигне до такъв. Канада се нуждае от равенство, а вече запази една суха мрежа, докато головите положения пред Чили липсват. Срещата ще е първа в историята на това съперничество и очаквам първата фатална изненада на шампионата с отпадането на Чили още в груповата фаза.

Очакване: Равенство #1-1 / Двоен Шанс: Канада или Равен.