Кабо Верде – Мавритания Прогноза 29.01.2024

Кабо Верде емблема
Кабо Верде
Р
П
П
Мавритания емблема
Мавритания
П
З
З

Присъствието на Кабо Верде на осминафиналите за Купа на африканските нации не е толкова изненадващо, но неочакван бе начинът, по който тимът убедително спечели своята група. Днес Кабо Верде ще преследва първа победа в елиминационен сблъсък в историята на турнира, което важи и за техния опонент Мавритания. Един от тях ще успее да счупи каръка, но в следващата фаза по всяка вероятност ще срещне големият фаворит за трофея Мароко.

Кабо Верде демонстрира своите възможности още в първия си мач на турнира, когато буквално премаза игрово един от най-силните състави на континента, а именно този на Гана. Срещата бе спечелена с 2:1 след попадение в добавеното време. Последва и лесна победа с 3:0 над Мозамбик, за да се превърне Кабо Верде в първия осминафиналист на турнира. Това обаче не бе достатъчно за момчетата на Лейтао Брито, които играха за своята чест срещу Египет и след изключителна драма се добраха до 2:2 дълбоко в добавеното време.

За представянето на Мавртиания ще започна отзад напред. В предпоследния ден от груповата фаза на турнира тимът се изправи в уж предрешен сблъсък с фаворита в Група D Алжир. На терена обаче не стана ясно кой от двата отбора е на хартия по-добрият, макар и по xG алжирците да пропиляха положения за 2 гола. В крайна сметка гол на Яли Делахи в 37 минута класира Мавритания като третия най-добър трети отбор от шестте групи. Преди това тимът загуби от Буркина Фасо и Ангола.

Видяхме много изненади до тук в турнира, но мястото на Мавритания сред осминафиналистите и начинът, по който това се случи, е може би най-неочакваното събитие до тук. За разлика от Алжир обаче, Кабо Верде не показва колебания и мисля, че сравнително лесно ще спечели срещата с Мавритания. Кабо Верде надигра Гана, не се даде на търсещия задължителна победа Египет, а в ролята си на аутсайдер се справи с лекота срещу Мозамбик.

Очакване: Кабо Верде #2-0 / Краен Резултат: Победа за Капо Верде.