Селта Виго – Валенсия Анализ 26.05.2024

Селта Виго емблема
Селта
П
П
З
П
З
П
Валенсия емблема
Валенсия
З
З
Р
З
З
З

В последния ден от Ла Лига за сезон 2023/24, Селта и Валенсия почти няма за какво да играят. Домакините от Виго все пак могат да мръднат позиция напред, ако спечелят, а Севиля не го направи срещу Барселона. „Прилепите“ пък остават на деветото място, което не е сред тези даващи право на така желаната европейска квота.

За пореден път в последните години Селта бе на прага да изпадне от елита на Испания, но оцелява със силни мачове в края. „Небесносините“ постигнаха 50% от своите победи през кампанията в последните девет кръга. В най-важният месец май те завоюваха девет от дванадесет възможни точки. В предишния кръг тимът официално се спаси, побеждавайки като гост Гранада.

Валенсия забрави какво е да печелиш. „Прилепите“ изпаднаха в сериозна дупка в края на сезона и допуснаха поражение в пет от шест мача. Факт е, че повечето от опонентите бяха силни, като Бетис, Барселона, Реал Сосиеадад и Жирона, но нали целта пред Валенсия бе да се завърне в Европа, а не да гледа отстрани.

Първият двубой между двата тима за сезона приключи при равенство 0:0 на „Местая“. На същия терен обаче Селта спечели с 3:1 за Купа на Краля през януари. Успехът бе първи за „Келтите“ в съперничеството от четири години насам, но мисля, че ще бъде повторен днес. Селта сериозно вдигна оборотите в изминалите седмици и жъне победа след победа. На собствен терен отборът е с четири успеха в последните си пет срещи, в които демонстрира и отлична резултатност.

Очакване: Селта Виго #2-1 / Краен Резултат: Победа за Селта.