Челси – Борнемут Анализ 19.05.2024

Челси емблема
Челси
П
П
П
П
Р
З
Борнемут емблема
Борнемут
З
З
П
П
З
Р

Със страхотен финален щурм Челси извоюва своето място в европейските клубни турнири през следващия сезон. В последния кръг „Сините“ дори получават възможност да изместят Тотнъм от петата позиция, ако „Шпорите“ отстъпят пред Шефилд Юнайтед, а на „Стамфорд Бридж“ Борнемут бъде победени. „Черешките“ са в средата на таблицата, като теоретично могат да изпреварят десетия Брайтън или да се смъкнат до тринадесетата позиция.

През 2024 година Челси играе добър футбол и записа чудесни резултати. Поредните победи са вече четири и вярвам, че тяхната бройка ще се увеличи днес. В средата на седмицата „Сините“ спечелиха гостуването си на Брайтън с 2:1. При последното си домакинство пък Челси разпиля Уест Хям с категоричното 5:0, а резултатът можеше да е и по-изразителен.

Доста интересен сезон изпраща Борнемут, в който съумя да запише две чудесни серии, в които събра голям процент от общия си точков актив. В последните два кръга обаче „Черешките“ загубиха, като срещу Арсенал това бе напълно логично. Лично аз обаче очаквах положителен резултат миналата седмица срещу Брентфорд. Резултатът бе 0:0 до 86 минута, но в крайна сметка „Пчеличките“ спечелиха с 2:1 на „Виталити“.

В последния кръг от сезона очаквам Челси да се забавлява, както го прави в последно време. „Сините“ спечелиха в седем от последните си осем домакинства във всички турнири, като в пет от тях имаше аванс още на почивката. Борнемут загуби в точно половината от визити си през сезона, а и да не забравяме, че Челси е отборът, който на теория може да спечели повече с евентуални нови три точки в своя актив.

Очакване: Челси #4-0 / ПървоПолувреме/Краен Резултат: Челси - Челси.