Черно море – Левски Прогноза 13.04.2024

Черно море емблема
Черно море
З
П
Р
П
З
П
Левски емблема
Левски
З
З
П
П
Р
П

Черно море не успя да удържи на напрежението, за да остане в битката за титлата, но днес отново може да си върне второто място, ако у дома победи Левски. И двата тима загубиха преди седмица, като разликата помежду им остана седем точки. Три точки за домакините днес на практика ще откажат „Сините“ в битката за място в Топ 3, а „Моряците“ ще направят огромна крачка към завръщане в европейските клубни турнири.

Твърде много незадоволителни резултати записа Черно море през новата година, като в този период дойдоха и три от четирите загуби за отбора в първенството. Последната такава бе допусната на терена на Локомотив Пловдив миналата седмица в един равностоен сблъсък. Пред собствена публика обаче Черно море остава непоклатим, като равенството с Локомотив Пловдив продължава да е единственият неуспех за тима във Варна.

С две поредни загуби, от Лудогорец и ЦСКА-София, Левски бе върнат в реалността. От шампионите бе допусна резил с 1:5 и то след като видяхме доста силно първо полувреме от „Сините“, което завърши при равен резултат. Във „Вечното дерби“ играчите на Левски бяха безобразни. Грешките бяха елементарни, а в нападение не бе отправен дори точен удар.

Със страхотен гол на Ел Джемили Левски успя да измъкне трите точки през есента в сблъсъка между двата отбора. С домакинската форма обаче, която Черно море демонстрира, тимът няма как да не е фаворит днес. Продължавам да съм на мнение, че Левски може да играе хубав и успешен футбол, който обаче не може да бъде разгърнат срещу всички опоненти, а днешният определено е сред най-тежките.

Очакване: Черно Море #1-0 / Краен Резултат: Победа за Черно море.