Колумбия – Панама Анализ 07.07.2024

Колумбия емблема
Колумбия
П
Р
П
П
Панама емблема
Панама
З
П
П
З

От всички четвъртфиналисти на Копа Америка, Колумбия има най-лекия опонент, поне за това подсказват коефициентите на букмейкърите. Може да се съгласим с това, тъй като присъствието на Панама в тази фаза на шампионата е доста изненадващо. Тимът обаче има две победи в съперничеството през 2005 година, когато на два пъти в надпреварата на Северна Америка, Голд Къп, побеждава своя опонент. Това се случва първо в групите, а после и на полуфинал.

Колумбия излезе като лидер от една група заедно с Бразилия. Колумбийците започваха изключително силно всяка една от трите срещи, като те имаха аванс на почивката срещу Парагвай и Коста Рика и не допуснаха изненади през втората част. Силен мач изигра Колумбия и в дербито с Бразилия, което завърши при резултат 1:1. Колумбийците дори бяха и по-добрият от двата отбора на терена, като в края на първата част наваксаха пасива допуснат в 12 минута.

Едва ли някой е очаквал, че Панама ще преодолее група с Уругвай и САЩ и то с актив от шест точки. Очаквано панамците загубиха в първата среща с уругвайците, а това се очакваше и срещу американците. „Янките“ обаче рано в мача останаха с човек по-малко и от това се възползва Панама, която спечели с 2:1. В последния си мач пък Панама не остави никакъв шанс на Боливия и спечели мача с 3:1.

Колумбия бе сред най-добре справилите се отбори в груповата фаза и то не само като резултати, а като игра. Тимът бе по-добрият във всеки един мач, като започваше със самочувствие и контрол двубоите. Днес очаквам това отново да е така и колумбийците да отбележат гол през първото полувреме в четвърти пореден мач на това първенство.

Очакване: Колумбия #3-1 / ПървоПолувреме/Краен Резултат: Колумбия - Колумбия.