Коста Рика – Парагвай Анализ 03.07.2024

Коста Рика емблема
Коста Рика
П
З
Р
Парагвай емблема
Парагвай
З
З
З

В последния ден от груповата фаза на Копа Америка няма да се случи нищо значително, като всички осем четвъртфиналиста са известни. Двубоят между Коста Рика и Парагвай е изцяло за чест и третото място в една тежка Група D. Тази среща ще е трета в историята на съперничеството на Копа Америка, като до момента имаме само един отбелязан гол, който е в полза на Парагвай през 2004 година.

Коста Рика влезе на шампионата в отлична форма и три поредни сухи мрежи през месец юни. Отборът показа, че това не е случайно и поднесе сензация, отмъквайки точка от „Селесао“. Разбира се, срещата премина изцяло под контрола на бразилците, но те така и не успяха да преодолеят отбраната на противника. Подходът на костариканците бе подобен и срещу Колумбия, но там имаха нещастието да получат гол от дузпа в 31 минута, а след това погромът бе неизбежен – 0:3.

Парагвай ще завърши груповата фаза минимум като третия най-лошо представил се тим в защита. До тук отборът инкасира шест попадения, като загубите от фаворитите в групата бяха напълно очаквани. Парагвайците изоставаха солидно още през първите полувремена с Колумбия и Бразилия, като в тях бе определен и крайния победител. През вторите полувремена Парагвай се представи значително по-добре, като е с голова разлика 2:1.

На теория Парагвай е фаворит, но ще е интересно как ще се справи Коста Рика срещу далеч по-скромен противник от досегашните. Футболът на Копа Америка е доста динамичен, но качеството отстъпа и това е видимо особено в атакуващ план. Очаквам по-опитният отбор на Парагвай да държи инициативата, а все пак точка ще остави Коста Рика на почетното трето място в групата. До момента костариканците изпълниха само три ъглови удара, като два от тях бяха пред вратата на Колумбия. Парагвай пък допусна далеч по-опитни и класни атакуващи селекции да изпълнят съответно три и шест корнера.

Очакване: Парагвай #1-0 / Корнери за Отбор: Коста Рика - Под 3.5.