ЦСКА-София – Черно море Анализ 23.05.2024

ЦСКА-София емблема
ЦСКА-София
Р
З
П
П
З
П
Черно море емблема
Черно море
П
Р
П
Р
П
З

Големият фокус в днешния ден е към двубоя между ЦСКА-София и Черно море. Днес окончателно може да бъде решена втората позиция или ролите преди последния кръг да бъдат разменени. Към момента „Моряците“ са с аванс от две точки пред своя противник. В последния кръг във Варна пристига Крумовград, а за „Червените“ предстои на теория по-тежък мач в Пловдив.

ЦСКА-София направи достатъчно, че не само да е твърде далеч от купа и титла, а и да е изоставащ в битката за второто място. „Червените“ стартираха в шампионската група с победа над Левски, но в следващите два мача се поздравиха само с точка. Видяхме загуба от Лудогорец, а през уикенда „Червените“ завършиха 2:2 с Крумовград у дома.

Черно море продължава да няма победа като гост през 2024 година и дори е със само един отбелязан гол в шест визити, но феноменалната домакинска форма ги поставя толкова напред в класирането. В неделя „Тича“ видя победа с 4:0 над шампиона Лудогорец в един от най-силните мачове на техните любимци и то не само през този сезон. Сухата мрежа пък бе четвърта поредна за отбора от Варна в лигата.

През февруари Черно море победи ЦСКА-София с 1:0 във Варна, а в началото на сезона изигра много силен мач като гост и може да съжалява, че не спечели. „Моряците“ нямат гол от дълго време насам като гост, но на собствен терен тимът бележи с лекота. Към момента отбраната на ЦСКА-София се представя далеч от желаното ниво и мисля, че е време тази суша за момчетата на Илиян Илиев да приключи. „Червените“ инкасираха гол в последните си пет срещи на Националния стадион, а днес са длъжни да преследват успеха, което ще отвори празни пространства в тяхната половина.

Очакване: Равенство 1:1 / Време на Първи Гол: Черно море преди 72:00.