Дания – Англия Анализ 20.06.2024

Дания емблема
Дания
Р
Англия емблема
Англия
П

Дания и Англия ще играят на второ поредно Европейско първенство, като този път сблъсъкът е с далеч по-малък залог от този на ЕВРО 2020. Преди три години „Трите лъва“ сътвориха пълен обрат и спечелиха полуфинала с гол на Хари Кейн в продълженията на двубоя. Към днешна дата успех за англичаните ще означава просто първо място в Група С.

Дания не успя да започне с три точки в Германия, въпреки че гол на Ериксен изведе тима напред срещу Словения още в 17 минута. „Червеният динамит“ бе по-добрият тим на терена, но през втората част допусна изравняване на играта и в крайна сметка опитите на словенците доведоха до изравнителен гол в 77 минута.

Англия е един от големите фаворити за триумф в Германия и очаквано победи Сърбия на старта на шампионата. Джуд Белингам отбеляза единствения гол още в 13 минута. От всички изиграни срещи до тук, може би двубоят между Сърбия и Англия предложи най-малко чисти голови положения, като общите удари бяха единадесет, а точните едва четири.

До момента се наслаждаваме на доста интересен и резултатен футбол по терените в Германия, а Група С е единствената, която все още не е предложила мач с над 2.5 гола. В първите си мачове Дания и Англия не впечатлиха в атака и си мисля, че това ще се повтори и днес. В последните няколко години двата отбора изиграха три мача помежду си и всички те завършиха с под 2.5 гола, което очаквам да се случи и днес.

Очакване: Англия #1-0 / Общо Голове: Под 2.5.