Дания – Сърбия Анализ 25.06.2024

Дания емблема
Дания
Р
Р
Сърбия емблема
Сърбия
Р
З

В последния кръг от груповата фаза предстоят решаващи преки сблъсъци, а един от тях е този между Дания и Сърбия. До тук две срещи не бяха достатъчни на датчаните да си осигурят дори поне третата позиция, докато сърбите са определено сред най-разочароващите тимове на шампионата. Все пак балканците имат своите шансове и ще продължат към елиминациите, ако спечелят днес.

Дания е с две равенства 1:1 до тук, в които можеше и да спечели и със сигурност не заслужаваше да загуби. В първия мач тимът пропиля гол аванс срещу аутсайдера в групата Словения и след като не успя да затвори мача, допусна изравнителен гол в 77 минута. Срещу Англия пък датчаните бяха в ролята на изоставащ тим, но бързо наваксаха гола пасив. Крайният резултат бе оформен още в 34 минута, а до края на срещата „Червеният динамит“ бе по-активният и опасен тим на терена.

Очаквано Сърбия загуби от Англия на старта на участието си на ЕВРО 2024, но притеснително не бе поражението, а това, че сърбите не сътвориха абсолютно нищо в предни позиции и нямаха идея как да преодолеят центъра. Играчите на Драган Стойкович бяха безидейни и срещу Словения, но с изсипани топки в наказателното поле на противника създаваха напрежение и имаха своите ситуации за гол. Словенците обаче отбелязаха първия гол в мача, а дълбоко в добавеното време Лука Йович изравни след изпълнение на корнер.

Историята на това съперничество се разпростира в три двубоя, които биват спечелени с разлика от Дания. Не знам колко ще е лесно за „Червения динамит“ днес, но съм убеден в техния успех. Датската селекция има страхотно разбирателство помежду си и много опит с Шмайхел, Кристиансен, Хойберг и Ериксен. Сърбия определено блести с качество и опит в предни позиции, но Митрович и Тадич изглеждат в своя залез, а Йович и Влахович така и не успяват да грабнат своя момент в националния отбор на Сърбия. Дания е много по-добре структурираният отбор от двата и очаквам да спечели.

Очакване: Дания #2-0 / Краен Резултат: Победа за Дания.