Дания – Швейцария Прогноза 23.03.2024

Дания емблема
Дания
Швейцария емблема
Швейцария

Дания и Швейцария са два отбора, които имат своите велики големи моменти на Европейски първенства и се надяват те да бъдат повторени това лято. Те вече осигуриха своето място на шампионата и пред тях остава да се подготвят възможно най-добре в следващите месеци. Първата за тях контролна среща през тази година ще бъде помежду им на „Паркен“ в Копенхаген.

Очаквано Дания завърши на първото място в квалификационната Група Н, но може би всички очаквахме да стане по по-категоричен начин. „Червеният динамит“ спечели в седем от десет мача, но допусна две изненадващи поражения като гост на Казахстан и Северна Ирландия, като второто все пак не бе от никакво значение.

Швейцария стартира изминалите квалификации с четири победи в първите шест мача, което бе очаквано в една равностойна група, ако изключим уж по-силния състав на „Кръстоносците“. В срещите обаче се видя, че този път Швейцария не успя да доминира по познатия начин в квалификациите и дори завърши без победа в последните четири мача. Единствената загуба пък дойде в последния кръг на терена на лидера в групата Румъния.

Двата отбора бяха в квалификациите за миналото Европейско първенство, като срещата на „Паркен“ завърши 1:0, а точките в Базел бяха поделени след зрелищно 3:3. Днес по-скоро очаквам да станем свидетели на резултатен двубой. Макар и двата тима да се славят с добро представяне в защита, не може да кажем, че видяхме такова през миналата година. Те запазиха по само три сухи мрежи в квалификационния цикъл, допускайки попадения от отбори като Сан Марино, Казахстан, Андора и Беларус.

Очакване: Дания #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.