Еквадор – Ямайка Анализ 27.06.2024

Еквадор емблема
Еквадор
П
З
Ямайка емблема
Ямайка
З
З

Една от най-разпознаваемите футболни селекции в Южна Америка, тази на Еквадор, започна ужасяващо шампионата на Копа Америка. Тимът преодоля групите в две от последните си три участия на тази надпревара, но сега е сериозно застрашен да изпадне. За да не се случи това, то днес победена трябва да бъде Ямайка, която е тук със специална покана за участие.

Всичко, което можеше да се обърка за Еквадор в първия мач с Венецуела, се обърка. Чудесно започнаха момчетата на Феликс Санчез и голът изглеждаше въпрос на време, но необмислен фал в атака на капитана Едер Валенсия го изкара от игра с червен картон. Въпреки това, Сармиенто изведе фаворита в срещата напред в 40 минута. През втората част обаче Еквадор не успя да се справи с човек по-малко на терена и допусна пагубен обрат.

Ямайка пък изигра не лош мач срещу Мексико, в който загуби само с 0:1 с попадение в 69 минута. Малко по-рано гол на Михаил Антонио бе отменен, който можеше да предостави сензация в турнира. Други попадения не видяхме, макар мексиканците да отправиха общо единадесет точни удара, а ямайците също да не бяха безлични в атака.

В днешната среща равенството може да се окаже самоубийствено за двата отбора. Те се нуждаят от победа и могат да я постигнат. Еквадор остава фаворит и във втория си мач на шампионата, но ще продължи без своя капитан. В отбора на Ямайка пък личат някои добре познати имена като Михаил Антонио, Демарай Грей, Боби Де Кордоба Рийд, Итън Пинок и други. Символичните гости не бива да бъдат подценявани в тази среща и мисля, че могат да поднесат още една изненада в турнира.

Очакване: Ямайка #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.