Англия – Швейцария Анализ 06.07.2024

Англия емблема
Англия
П
Р
Р
П
Швейцария емблема
Швейцария
П
Р
Р
П

Първата полуфинална двойка на ЕВРО 2024 е вече ясна, а днес ще разберем и останалите два полуфиналиста. Първият от тях ще бъде излъчен от двойката Англия – Швейцария, а другият от двубоя между Нидерландия и Турция. Фаворитите в тези две срещи са ясни, но с показаното до тук на шампионата шансовете изглеждат равни.

Без загуба, но и със само една победа до тук Англия е четвъртфиналист. Разочароващото представяне от селекцията на Саутгейт продължава мач след мач, но мечтата за трофей остава жива. Тимът разочарова в груповата фаза, където отбеляза само два гола, победи Сърбия и завърши наравно с Дания и Словакия. На осминафиналите пък Белингам спаси англичаните с изравнителен гол в 95 минута срещу Словакия. В първата минута от последвалите продължения капитанът Хари Кейн оформи крайното 2:1 и класира своя тим напред.

Швейцария прави чудесно първенство и напълно заслужено достигна до тази фаза на турнира. Отборът остана на секунди от това да спечели Група А, но равенството с Германия и второто място в групата отведоха тима в по-слабия поток. На осминафиналите „Кръстоносците“ влязоха като аутсайдер срещу Италия, но на терена това не си пролича. Момчетата на Мурат Якин изпълниха чудесно всички указания и с два гола през двете полувремена спечелиха с 2:0.

Вчера се стигна до продължения и в двата четвъртфинала, а Англия също вече веднъж игра отвъд редовното време. Не е изключено това да се случи и днес, като в елиминационната фаза наблюдаваме дефанзивен футбол и опит индивидуалните грешки да бъдат сведени до минимум. Не очаквам значително подобрение в представянето на Хари Кейн и компания в атака и то срещу най-силния опонент до тук в турнира. Според мен крайният победител от тази среща ще е Швейцария или поне тимът няма да загуби в редовното време от фаворита в срещата.

Очакване: Швейцария #1-0 / Двоен Шанс: Равен или Швейцария.