Екваториална Гвинея – Кот д’Ивоар Прогноза 22.01.2024

Екваториална Гвинея емблема
Екв Гвинея
П
Р
Кот д'Ивоар емблема
Кот д'Ивоар
З
П

В последния си мач от груповата фаза на Купа на африканските нации домакинът Кот д’Ивоар излиза за задължителна победа, с която да се настани минимум на втората позиция в Група А. Съперник в последната среща е Екваториална Гвинея, която е изненадващ лидер с 4 точки в своя актив. Другият голям отбор тази четворка е Нигерия, която е със същия брой точки от първите два мача, а предстои най-лесният срещу Гвинея-Бисау.

Екваториална Гвинея влезе в този турнир в отлична форма и добрите резултати не са изненадващи за мен. Тимът е непобеден вече почти година и половина, губейки последно в началото на септември 2022 година. До тук в турнира Екваториална Гвинея поведе на Нигерия и трябва да призная, че имаше късмет да вземе точка след крайното 1:1. Срещу Гвинея-Бисау обаче тимът демонстрира страхотна ефективност и общо осемте си удара ги превърна в четири гола за крайното 4:2.

Срещу същите съперници Кот д’Ивоар взе само три точки. На старта на шампионата „Слоновете“ очаквано победиха Гвинея-Бисау с 2:0, но може би се очакваше повече от домакините в атака. В големия сблъсък с Нигерия, Кот д’Ивоар бе отборът, който притежаваше топката в по-голямата част от времето и отправи повече удари. С единствения си точен, от дузпа, обаче Нигерия постигна ценна победа с 1:0.

В днешната среща Кот д’Ивоар влиза като огромен фаворит, но не мисля, че евентуален успех ще бъде постигнат с лекота. На 99% Екваториална Гвинея се класира най-малкото като един от най-добрите трети отбора, но сигурно място на финалите носят само първите две позиции, а Нигерия най-вероятно ще вземе максимума от своята среща. Моето мнение е, че Екваториална Гвинея ще удължи серията си без поражения, а дори и това да не се случи, не мисля, че Кот д’Ивоар ще спечели с повече от гол разлика.

Очакване: Равенство #1-1 / Алт. Хендикап: Екваториална Гвинея +2.