Етър – Ботев Враца Анализ 21.05.2024

Етър емблема
Етър
Р
Р
З
З
Р
З
Ботев Враца емблема
Ботев Вр
Р
П
П
П
З
Р

Краят на сезона в Първа Лига наближава, а все още съдбата на четири от шестте отбора в трета група не е ясна. Етър отдавна си стегна багажа за Втора Лига, но доиграва кампанията с чест и достойнство. Ботев Враца пък прави страхотен финален щурм и с поредица от добри резултати е напът да сътвори чудото. Днес тимът от Враца ще се опита да превземе Велико Търново и поне за няколко часа да се намира на позиция за директно оставане в елита.

През сезона Етър постигна само две победи на своя „Ивайло“, а в последното си домакинство тук ще се опита да зарадва своите фенове за един последен път. Тимът е без загуба във вече три последователни домакинства. В групата на изпадащите Етър загуби от Берое в Стара Загора, но не се даде на Локомотив и Пирин, с които подели точките. В Благоевград „Болярите“ дори сътвориха пълен обрат, но в 93 минута трите точки им бяха отнети.

За вече девет поредни мача Ботев Враца загуби само веднъж и взе четири победи. Три от тях бяха поредни до петък, когато тимът от Враца си тръгна с ценна точка от София в двубой с Локомотив. Преди това в групата на изпадащите бяха записани победи над Хебър и Пирин, които към този момент са най-близко до „Зелените“ в подреждането и с три точки днес ще бъдат задминати.

Една от едва трите победи за Етър през сезона бе именно срещу днешния противник с 2:1 на 25 октомври. В края на миналия месец обаче „Зелените“ постигнаха лесна победа с 2:0 у дома, която бе подпомогната и от ранен червен картон на Файе. От известно време насам наблюдаваме силни първи полувреме на Етър, а тимът ясно заявява, че няма да подарява точки в безкрайно важните за противника срещи. Като цяло и Ботев Враца е доста слаб гост, с едва девет отбелязани гола и днес е фаворит единствено и само поради факта, че трите точки са безценни. Очаквам интересен и атакуващ футбол от двата отбора.

Очакване: Равенство 1:1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.