Етър – Локомотив София Прогноза 13.05.2024

Етър емблема
Етър
З
З
Р
З
П
З
Локомотив София емблема
Локо Сф
П
З
З
П
З
З

В предпоследното си домакинство за сезона Етър Велико Търново посреща у дома Локомотив София. Домакините отдавна изпаднаха във втория ешелон, а гостите се борят за това да не се озоват там. В началото на месец март „Железничарите“ спечелиха с 2:1 на „Ивайло“, но пък една от едва трите победи за „Болярите“ през тази ужасна кампания бе именно над днешния противник в столицата.

В началото на миналия месец Етър зарадва своите привърженици с победа над Арда у дома, но от тогава насам дори не успя да се разпише. Загуби бяха допуснати от всички противници в дъното – Хебър, Ботев Враца и Берое, и то с разлика. Все пак тимът показва малко по-добро лице като домакин през 2024 година и загуби в само два от пет мача.

Вече с Красимир Балъков начело Локомотив София стартира борбата за спасение в групата на изпадащите. Миналата седмица „Железничарите“ спечелиха с 2:0 в Пазарджик и изпревариха Хебър и Пирин във временното подреждане. Това бе четвърта шампионатна победа за отбора през тази година, а интересното е, че три от тях са навън срещу преки опоненти в дъното.

Локомотив София държи оцеляването си в собствени ръце и при оставащи четири мача е на добра изходна позиция. Етър може да обърка плановете, от позицията на вече изпаднал, но съперниците ще бъдат далеч по-мотивирани. Преди седмица Локомотив изигра много силен първи мач под ръководството на Красимир Балъков и то срещу на теория по-труден опонент и по-силен домакин от предстоящия. Очаквам нови три точки в полза на „Железничарите“.

Очакване: Локо Сф 2:1 / Краен Резултат: Победа за Локо Сф.