Евертън – Шефилд Юнайтед Прогноза 11.05.2024

Евертън емблема
Евертън
Р
П
П
П
З
П
Шефилд Юнайтед емблема
Шефилд Ютд
З
З
З
З
З
Р

В края на един доста емоционален сезон феновете на Евертън най-накрая се наслаждават на най-доброто от техните любимци. С поредица от добри резултати спасението бе осигурено, а днес предстои последното домакинство за сезона срещу изпадналия вече Шефилд Юнайтед. „Остриетата“ играят доста по-освободено в последно време, но е очевидно, че класа на отбора липсва и не случайно всичко за клуба в елита отдавна бе решено.

Евертън събра 10 точки в последните си четири мача, като загуби само от Челси за седем срещи. Формата на „Карамелите“ е отлична, а поредица от три поредни победи на нула бе прекъсната с равенство 1:1 на терена в Лутън преди седмица. Важно е да отбележа, че Евертън спечели последните си четири домакинства в лигата, като не допусна дори един гол в тях.

Преди седмица Шефилд Юнайтед изигра много силно първо полувреме в домакинството си на Нотингам, но нямаше късмет пред гола, а Бреретон Диаз и Камерън Арчър се отчетоха със сериозни пропуски. Загубата бе пета поредна в актива на „Остриетата“, като в последните четири мача тимът неизменно допусна поне по три гола в собствената врата.

Допуснатите попадения от Шефилд Юнйатед са точно 100, като това е едно от най-лошите постижения в цялостната история на елита на Англия. Две от тях са в актива на Евертън при равенство 2:2 на „Брамъл Лейн“ през есента. Евертън рядко бележи гол и в двете полувремена на своите срещи в лигата, но пък рядко някой не го прави във вратата на Шефилд Юнайтед. „Карамелите“ имат шанс да завършат с пет поредни победи у дома и очаквам да го сторят с лекота.

Очакване: Евертън #3-1 / Да Отбележи и в Двете Полувремена: Евертън да вкара и в 2-те полувремена.