Фиорентина – Виктория Пилзен Прогноза 18.04.2024

Фиорентина емблема
Фиорентина
Р
Р
П
Р
П
П
Виктория Пилзен емблема
Пилзен
Р
П
Р
П
П
П

Фиорентина и Виктория Пилзен спретнаха единственият Х в първите четвъртфинали от Лига на конференциите. Резултатът 0:0 в Чехия изглежда по-добър за италианския клуб, който е абсолютен фаворит в двойката. Все пак математическите шансове остават 50/50. Иначе в първия мач положения за гол на практика липсваха, като общо ударите бяха тринадесет, а точните само три. Общата стойност на двата тима по xG пък едвам се доближи до 0.5.

Сезонът за Фиорентина в Серия А не е по-добър от стандартното, но в последните месеци усилията на „Виолетовите“ са насочени изцяло към представянето в Лига на конференциите и Купа на Италия. В понеделник Фиорентина завърши 1:1 в домакинството си на Дженоа, като изравни през втората част. Така от март насам победите за „Виолетовите“ са само две, но ключови над Макаби Хайфа и Аталанта в турнирните надпревари, където се преследва трофей.

Горе-долу в същата ситуация се намира и Пилзен. Тимът е на полуфинал за Купа на Чехия и все още в Европа. През уикенда Пилзен победи един от претендентите за титлата Славия Прага с 1:0 у дома, като демонстрира доста доба форма напоследък. Въпреки този успех, отборът остава далеч от лидерите и с комфортен аванс на третата позиция в подреждането.

Всичко друго освен победа за Фиорентина днес ще бъде изненада. „Виолетовите“ обаче позагубиха от остротата си в атака напоследък и не са отбелязвали повече от гол във вече шест мача. Пилзен пък се справи отлично в защита миналия четвъртък и днес едва ли ще смени тактиката, поне докато резултатът е 0:0. Очаквам отново да видим малко на брой попадения.

Очакване: Фиорентина #1-0 / Общо Голове: Под 2.5.