Фортуна Дюселдорф – Бохум Анализ 27.05.2024

Фортуна Дюселдорф емблема
Дюселдорф
П
Бохум емблема
Бохум
З
З
З
П
П
З

Фортуна Дюселдорф е на 90 минути от това да се завърне обратно в немската Бундеслига. Преди четири дни втородивизионният тим поднесе сензация като не само победи елитния Бохум на негов терен, но и на практика предреши крайния победител от плейофа. Тимът от Дюселдорф бе по-добрият на терена и постигна класически успех с 3:0.

Обичайно тези плейофи биват печелени от елитните отбори и то не само в Германия. Шансовете на Бохум обаче бяха у дома, където тимът направи много силни мачове в Бундеслигата и допусна едва няколко поражения. Точно за това и успехът на Фортуна на „Воновия“ бе доста неочакван. В хода на сезона пък втородивизионният тим спечели в по-малко от половината от своите гостувания във Втора Бундеслига.

Вече на собствен терен и с по-добра форма от тази на противника, бих се доверил на домакините, че ще спечелят. Те са с шест поредни победи у дома, докато Бохум завърши като най-слабият гост в Бундеслигата. Загубите бяха единадесет, а допуснатите попадения 45. Въпреки че Бохум е ужасен гост, то тимът няма избор в днешната среща и трябва не само да спечели, а да го направи с поне три гола разлика. Не мисля, че това е възможно да се случи, но пък очаквам да станем свидетели на доста резултатен двубой, а задължителният офанзивен футбол на гостите да доведе до нов гол в тяхната врата преди почивката.

Очакване: Фортуна Дюселдорф #3-1 / Домакин да Отбележи Гол - 1-во Полувреме: Фортуна Дюселдорф - Да.