Франция – Германия Прогноза 23.03.2024

Франция емблема
Франция
Германия емблема
Германия

Днес ще наблюдаваме приятелски двубой, който може да се окаже и генерална репетиция за финала на ЕВРО 2024. Франция и Германия винаги са сред фаворитите за трофея от надпреварата на Стария континент и това няма как да е по различно това лято, още повече, когато и един от тях ще е домакин и има да се реваншира с много на своите фенове.

Преди половин година двата национални отбора се срещнаха един срещу друг в Дортмунд, а „Бундестима“ изигра най-силния си мач за изминалата година. Томас Мюлер и Лирой Сане бяха точни за тогавашния домакин, а Гризман оформи крайното 2:1 с гол в 89 минута. За съжаление тогава не станахме на особено атакуващ двубой, като общо ударите бяха само 17, а подаванията надхвърлиха 1100.

Освен Франция, Германия успя да победи още само Перу и САЩ в общо единадесет приятелски мача през 2023 година. Куп поражения бяха допуснати – общо шест. Доста изненадващи бяха тези с 0:2 от Колумбия, 1:4 от Япония и 2:3 от Турция у дома. Твърде много попадения бяха инкасирани, а представянето и резултатите далеч не подхождат на немския национален отбор.

В това време Франция бе заета със своите квалификационни срещи за класиране на предстоящото Европейско първенство. Разбира се, „Петлите“ не срещнаха трудности в спора за първото място в своята група, като в последния кръг завършиха 2:2 като гост на Гърция и пропуснаха възможността да завършат с пълен актив от точки. Големият опонент в групата бе Нидерландия, която бе победена на два пъти. Рекордна победа французите пък записаха над Гибралтар с резултат 14:0.

Представянето на Германия през изминалата година бе срамно и всички ще се съгласят с това. Определено липсва лидер в съблекалнята, а и назначаването на Нагелсман начело не доведе до желания ефект, поне в първите срещи. Франция пък изобилства от талант, а задачата на Дешан не е никак лесна да избере кои са най-добрите към момента. „Петлите“ са по-качественият отбор според мен, който днес ще нанесе поредно поражение в актива на Германия.

Очакване: Франция #2-1 / Краен Резултат: Победа за Франция.