Франция – Полша Анализ 25.06.2024

Франция емблема
Франция
Р
П
Полша емблема
Полша
З
З

Изненадващо или не, Полша бе единственият отбор, който след два изиграни мача бе без шансове за продължаване в елиминационната фаза на ЕВРО 2024, а тепърва предстои сблъсъка с фаворита Франция. „Петлите“ на свой ред също не впечатляват и дори победа днес може да не е достатъчна за първото място в групата, за сметка на Нидерландия.

На това толкова резултатно първенство имаме само два отбора, които все още не са допускали гол, а единият от тях е Франция. „Петлите“ обаче все още нямат и отбелязан гол, като победният за 1:0 над Австрия бе дело на противников играч. Гризман пък се отчете със сериозни пропуски срещу Нидерландия, като двубоят завърши 0:0. Франция бе по-добрият тим на терена, но гол на „Лалетата“ бе отменен при спорни обстоятелства.

Лично за мен Полша бе аутсайдерът в тази група и не съм изненадан от резултатите до момента. По-скоро съм учуден, че поляците бяха на минути от равенство с Нидерландия, а с Австрия имаха моменти, в които при 1:1 можеха да поведат, но логичното се случи. След първите два кръга от груповата фаза повече попадения от поляците инкасира единствено Шотландия.

Дълги години Франция и Полша не се бяха срещали на голямо футболно първенство и ето, че след осминафинала в Катар (3:1 за Франция) днес предстои нов двубои помежду им. „Петлите“ се нуждаят от победа и то с разлика, за да завършат пред Нидерландия в подреждането, макар това сякаш да няма особено голямо значение, тъй като противникът в следващата фаза би бил сходен по класа.

В предишния двубой на Полша, в игра през втората част се появи звездата на поляците Роберт Левандовски, като минути след това Австрия отново поведе в резултата. Моето скромно мнение е, че от години насам Полша играе по-зле с Левандовски в състава, отколкото без него. Твърде концентрирана е играта на тима върху един от най-добрите голмайстори в съвременната история на футбола, а днес очакванията Левандовски да е титуляр. За мен Полша е сред най-слабите отбори на ЕВРО 2024 и мнението ми не базирано само на резултатите до тук в турнира. Най-накрая пък очаквам от „Петлите“ да видим това, което ги поставя сред фаворитите за трофея.

Очакване: Франция #2-0 / ПървоПолувреме/Краен Резултат: Франция - Франция.