Дженоа – Каляри Прогноза 29.04.2024

Дженоа емблема
Дженоа
З
Р
П
Р
Р
З
Каляри емблема
Каляри
Р
Р
П
Р
З
П

Дженоа свърши отлично своята работа през сезон 2023/24 след завръщането си в Серия А. Тимът осигури своето оцеляване рано-рано и има дори теоретичен шанс да се включи в битката за Топ 10, ако днес запише три точки в домакинството си на Каляри. Техният опонент обаче е все още застрашен да се озове в Серия Б и ще е пределно мотивиран да добави поне точка, а и се намира в добра форма.

И двата отбора спечелиха по само веднъж в последните си пет шампионатни мача, като това се случи в 31 кръг. Успехът дори е единствен за Дженоа за вече седем мача в Серия А. Миналата седмица „Грифоните“ отстъпиха с 0:1 в домакинството си на Лацио. Каляри пък демонстрира страхотна форма и за девет рунда загуби само от Монца. В предишните три кръга отборът отбеляза по два гола във вратите на Аталанта, Интер и Ювентус, като прибра пет точки от тези трудни съперници.

През есента Каляри спечели мача между двата тима с 2:1, постигайки първи успех над противника от 2019 година насам. За днешния двубой букмейкърите поставят домакините като фаворит, но те определено са тимът в по-слаба форма и доста рядко и трудно печелят в същото време. На свой ред гостите демонстрират най-доброто от себе си именно в заключителната фаза на настоящата кампания.

Една трета от срещите на двата отбора в Серия А приключиха при равен резултат и определено рискът на знак „Х“ е повече от оправдан. Аз обаче ще потърся попадения и в двете врати, което е печеливш залог в доста от срещите на двата тима напоследък. Това бе така в седем от последните десет мача на Дженоа в Серия А и в осем от шампионатните срещи на Каляри за същия период.

Очакване: Равенство #1-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.