Грузия – Чехия Анализ 22.06.2024

Грузия емблема
Грузия
З
Чехия емблема
Чехия
З

Първият кръг от Група F предложи два интересни двубоя, които се развиха по любопитен начин, но в крайна сметка завършиха с очакван краен победител. Грузия и Чехия останаха от губещата страна, а днес в мач помежду си ще преследват първи точки на шампионата. До момента двете футболни селекции никога не са се изправяли една срещу друга.

В дебютния си мач на голямо футболно първенство Грузия се представи достойно и бързо навакса гола изоставане от Турция през първата част. Срещата бе равностойна и определено можеше да завърши с точка за грузинците. Феноменален гол на Арда Гюлер обаче раздели двата отбора, а дълбоко в добавеното време, при включил се вратар в атака, Грузия инкасира и още един гол.

До момента Чехия бе един от най-дефанзивно настроените отбори на ЕВРО 2024. Тази тактика обаче бе напът да доведе до точка срещу фаворита в Групата Португалия. С единствения си точен удар в мача чехите поведоха в 62 минута, но малко по-късно си отбелязаха автогол. В крайна сметка те загубиха с 1:2 след попадение в добавеното време.

Ако в първия кръг точката устройваше двата отбора и особено Чехия, то това изобщо не е така днес. Очаквам още един страхотен двубой с участието на Грузия, която с резултатите си в последните години заслужи класирането си на това Европейско първенство и определено ще излезе с достойнство от него. Без съмнение обаче Чехия е по-опитният и класен отбор от двата, а на шампионата стъпиха с поредица от добри резултати и много отбелязани попадения. Когато чехите атакуват, обаче, се появяват проблемите в защита и гол е допуснат във всеки един от петте мача през тази година.

Очакване: Чехия #2-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.