Грузия – Люксембург Прогноза 21.03.2024

Грузия емблема
Грузия
З
Р
П
З
З
З
Люксембург емблема
Люксембург
П
П
З
Р
З
П

ЕВРО 2024 може да има своя необичаен участник и възможността това да се случи е в ръцете на Грузия и Люксембург. В последните години двата отбора демонстрират страхотен прогрес и напълно заслужено получават своята възможност за класиране на голям европейски форум. Днешният двубой обаче е само първата крачка към шампионата в Германия, тъй като след дни победен ще трябва да бъде и прогресиралият от двойката Гърция – Казахстан.

Феноменалната серия на Грузия от единадесет мача без загуба си остава страхотно поражение, макар и миналата година да не бе чак толкова успешна за тима. Грузинците събраха само осем точки в своята квалификационна Група А, но дори това изглежда не лошо постижение в компанията на Испания, Шотландия и Норвегия, както и аутсайдерът Кипър, от когото всъщност бяха взети голяма част от точките.

Именно в изминалите квалификации пък Люксембург показа, че може да се бори за своето място на голям футболен форум. Тимът спечели в половината от десетте мача, като зад себе си в класирането остави Исландия и Босна и Херцеговина. Активът на отбора бе от 17 точки, като голямото разочарование си остава домакинското поражение с 0:1 от Словакия в един равностоен мач, в който „Червените лъвове“ дори имаха превес.

С демонстрираното през последните години Грузия и Люксембург определено избягаха от категорията на футболните джуджета. В сблъсък помежду им може да се очаква всичко, като определено предимството е на страната на този, който домакинства, а в случая това е Грузия. Не мисля обаче, че гостите ще се предадат, а големият прогрес при тях е представянето в нападение. През миналата година видяхме как Люксембург побеждава Босна с 4:1 и Исландия с 3:1, било то и у дома. Те загубиха и в само две от последните си десет гостувания, като не се разписаха в само три от тези срещи.

Очакване: Равенство #1-1 / Двата Отбора да Отбележат Гол: Да.