Германия – Шотландия Анализ 14.06.2024

Германия емблема
Германия
Шотландия емблема
Шотландия

Голямото чакане свърши. Европейското първенство по футбол започва. В петък домакинът на турнира Германия ще даде началото на надпреварата с двубой срещу Шотландия на „Алианц Арена“ в Мюнхен. „Бундестима“ има да се реваншира на своите привърженици за незадоволителните резултати в последните години, а „Гайдарите“ няма какво да губят предстоящия месец. Част от Група А са още Швейцария и Унгария, с които се оформя една доста интересна четворка.

Германия е сред най-големите футболни нации в Европа, а домакинският фактор още повече увеличава шансовете за желания трофей. Групите на Мондиала в Катар през 2022 година обаче не бяха преодолени, а през миналата година последваха куп изненадващи загуби от Полша, Колумбия, Япония, Турция и други. През 2024 година „Бундестима“ подобри резултатите и постигна три победи в четири контроли, като не загуби нито веднъж. В началото на месеца немците завършиха 0:0 с Украйна и надвиха Гърция с 2:1 преди точно седмица.

Шотландия се класира по категоричен начин за ЕВРО 24. „Гайдарите“ започнаха квалификационния цикъл с пет поредни победи, като сред тях видяхме такива над Испания и Норвегия. Това бе напълно достатъчно за класирането на големия футболен форум, макар и в оставащите три срещи да бяха взети само две точки. Преди десетина дни Шотландия победи Гибралтар с 2:0, което бе първи успех за тима от седем срещи насам. Дни по-късно, два гола аванс бяха пропилени срещу Финландия при крайното 2:2.

Очаквано Германия е големият фаворит за успеха днес, но често на подобни шампионати домакинът не успява да представи най-доброто си лице в първия кръг. В последните месеци наблюдаваме слаба форма от шотландците и мисля, че те ще останат без точки в тази първа среща. Шансовете им за такива обаче се крият в доброто представяне в защита срещу нападението на Германия, в което липсва типичният голмайстор. Очаквам малко попадения на старта на ЕВРО 2024.

Очакване: Германия #2-0 / Алт. Гол Линия: Под 3.